Fogkőeltávolítás

A fogágybetegségek megelőzése érdekében javasolt a fogkő eltávolítása. A fogkõ eltávolítása ultrahangos (hallhatónál magasabb rezgésszámú mechanikus rezgéssel működő) fogkő eltávolító eszközzel történik. A fogkő eltávolítás után egy kis fog érzékenység fog jelentkezni, ami a kezelést követően néhány nap alatt elmúlik.

Fluorkezelés, érzékenység csökkentés 

Egy dentin csatornákba szívódó lakk, mely a felvitelt és polimerizációt követően tartósan képes csökkenteni, ill. megszüntetni a fognyaki érzékenységet.

Az első szájhigiénés kezelés alkalmával teljes ultrahangos fogkő eltávolítást végzünk az alsó és felső fogsoron, majd kézi műszerekkel tisztítjuk át a fogfelszíneket. Végül polírozó pasztával és dentálhigiénés kefével átpolírozzuk. Szükség esetén a kezelést megismételjük, amikor az ínygyulladás már javul, a duzzadt íny visszahúzódik, így a fogkő már olyan területekről is eltávolítható, amelyeket eddig nem lehetett elérni. Ezek után az elért megfelelő állapot fenntartása érdekében 3, 4 vagy 6 havonta visszarendeljük a beteget és kontrolláljuk a fogágy állapotát. Javasolt félévente fogorvosi ellenőrzésen résztvenni.

KLINIKÁK DENT Fogorvosi Szolgáltató Kft.
Rendelőnk: 1083 Budapest, Szigony u. 41.
Adószám: 23584851-1-42
Telefon: +36 30 210-5777

Ő is minket választott

Nagy Vivien